Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Twee keer zwaar vuurwerk door brievenbus woning; politie zoekt getuigen

Laatst gewijzigd op:

Amsterdam - In een woning aan de Dovenetelstraat is maandagavond 27 december vermoedelijk zwaar vuurwerk tot ontploffing gebracht. Dinsdagochtend werd de woning voor een tweede maal het doelwit.

jaarwisseling, nieuwjaarsdag, vuurwerk, afval, vuurwerkafval, overdag, daglicht, maarssen, utrecht, Foto: Korpsmedia / Jeroen Stoops

Op maandag werd de bewoner rond 22.45 uur opgeschrikt door een luide knal. De woonkamer stond korte tijd hierna vol rook. Toen de bewoner naar de voordeur liep, zag hij een hoop schade. Daarna klom de man via een voorraam de woning uit en werd de politie gealarmeerd. Uit onderzoek bleek dat waarschijnlijk zwaar vuurwerk opzettelijk door de brievenbus van de bewoner is gegooid.

Dinsdag 28 december

Dinsdag werd de bewoner rond 07.00 uur opnieuw opgeschrikt door een harde knal en schakelde hij direct de politie in. Ook nu bleek meer dan vermoedelijk zwaar vuurwerk door de brievenbus de veroorzaker van het harde geluid en de schade.

Getuigen en beelden gezocht

De recherche heeft deze zaken in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Heeft u maandag 27 en/of dinsdag 28 december iets verdachts gezien of gehoord in de omgeving van de Dovenetelstraat? Of heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Vermeld daarbij altijd onderstaand registratienummer. Ook beelden kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het onderzoek. Beschikt u over relevante (camera)beelden? Upload deze dan gemakkelijk via onderstaand tipformulier.

2021266247