Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Drie aanhoudingen na diefstal katalysator

Laatst gewijzigd op:

Haarlem - Op dinsdag 28 december rond 14.40 uur kregen we een melding van diefstal van een katalysator op het Woudplein. Drie mannen zijn in Hoofddorp aangehouden. In de auto van de mannen lagen drie katalysatoren en gereedschappen, zoals een slijptol.

xxx

Een oplettende voorbijganger meldde dat mannen verdacht bezig waren bij een geparkeerde auto op het Woudplein. Naar aanleiding van deze melding werd de auto met de verdachten op de A5 in Hoofddorp aan de kant gezet. Bij de controle van de achterbak werden drie katalysatoren aangetroffen en ook verschillende inbrekersgereedschappen die te gebruiken zijn bij het wegnemen van katalysatoren. Het gereedschap en de katalysatoren zijn in beslag genomen.

Alle inzittenden zijn aangehouden op verdenking van diefstal. Het gaat om een 43-jarige man uit Voorschoten, een 40-jarige man uit Leiderdorp en een 18-jarige man zonder bekende woon- of verblijfplaats. Eén van de in beslag genomen katalysatoren past naadloos in de geparkeerde auto op het Woudplein waar een katalysator mist.

Bij een verdachte situatie kan altijd gebeld worden met 112 zodat er meer kans is om de daders op heterdaad aan te houden.

 

2021268984