Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie zet strip in om coldcase op te lossen

Laatst gewijzigd op:

Schiedam - Zijn slachtoffers waren pas 13, 15 en bijna 16 jaar. Drie meisjes van wie het leven totaal overhoop werd gegooid toen ze in 2010 thuiskwamen uit school en hun fiets in de kelderbox wilden zetten. Een onbekende man benaderde de meisjes met een smoes. Twee van hen werden onder bedreiging van een mes seksueel misbruikt. Een derde kon ontsnappen. Met een nieuwe aanpak, waaronder het 'verstrippen' van het verhaal hoopt het cold case team van de politie eenheid Rotterdam de identiteit van de dader alsnog te achterhalen.

Een paar weken geleden werd een hologram van de dader aan publiek getoond. Dit gebeurde via een holobox waarin de dader driedimensionaal op ware grootte, zelfs bewegend te zien was. De holobox werd neergezet in winkelcentra in Schiedam en Vlaardingen en getoond bij de opsporingsprogramma's Bureau Rijnmond en Opsporing Verzocht. Meer dan 200 tips volgde. Daar zitten zeker bruikbare tips tussen waar het Coldcase team van de politie eenheid Rotterdam verder mee aan de slag is. 

Het Coldcase team zet alles op alles om 10 jaar na dato deze zaak alsnog op te lossen. Daarom is vandaag een nieuwe stap gezet in de zoektocht naar de gouden tip. Vandaag publiceren politie, OM en de uitgever Seb van der Kaaden een strip waarin het verhaal van de zaak vertelt wordt. Het verhaal letterlijk in beeld brengen kan helpen om de zaak opnieuw en misschien ook wel bij een ander publiek onder de aandacht te brengen. Een beeld zegt meer dan woorden en blijft beter hangen. 

Meer weten over de zaak:

https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/december/07-wie-misbruikte-in-2010-meerdere-minderjarige-meisjes-in-schiedam-en-vlaardingen.html