Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Getuigen gezocht van poging overval

Gepubliceerd op:

Purmerend - Zondagavond rond 18:45 uur heeft onbekende man geprobeerd een tankstation aan de Edisonweg te overvallen. Na de poging vluchtte hij in de richting van de Maxwellstraat. De politie heeft een onderzoek ingesteld en zoekt getuigen.

Wegrijdende politieauto met zwaailicht in nacht

Aan het begin van de avond kwam een man de winkel van het tankstation binnen en bedreigde de aanwezige werknemer. De overvaller eiste het geld uit de kassa, maar het personeelslid wist direct beveiligingsmaatregelen in te schakelen. Hierop ging de verdachte ervandoor. Hij stak de weg over en liep richting de Maxwellstraat. De politie werd opgeroepen en heeft in de omgeving gezocht, maar de verdachte werd niet meer aangetroffen.

De man had een lichte huidskleur, was rond de 1.80 meter lang en had een smal postuur. Hij droeg een zwarte jas met capuchon, een zwart mondkapje, een lichtblauwe spijkerbroek met grote gaten ter hoogte van de knieën en witte sneakers.

De politie vraagt iedereen die de verdachte heeft zien lopen, vóór of na de poging overval, contact op te nemen. Ook als u mogelijk een camera in de buurt heeft en beeldmateriaal van de eventuele verdachte of als u andere informatie hebt over deze poging overval dan kunt bellen met 0900-8844 of dit delen via het tipformulier.

2021252671