Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Ook derde pinfraudeur ontmaskerd

Gepubliceerd op:

Nieuw en Sint Joosland en Hengstdijk - De politie heeft ook de identiteit van een onbekende jonge vrouw achterhaald, vanwege haar betrokkenheid bij de oplichting van een man en twee vrouwen op 12 en 13 augustus van dit jaar.

Nadat vorige week al de identiteiten van twee mannen waren vastgesteld, is nu ook de identiteit van de derde verdachte bekend. De politie toonde dinsdagavond 30 november en woensdag 1 december in Opsporing Verzocht beelden van twee mannen en een vrouw. Deze beelden waren veiliggesteld tijdens een reeks onderzoeken, waarbij ruim 250 Zeeuwen door cybercriminelen waren getroffen. Dit drietal lichtte tussen juli en september zeker tien inwoners uit Zeeland op.

De politie kreeg de afgelopen dagen nog enkele waardevolle tips. Na onderzoek is nu ook de identiteit vastgesteld van een 17-jarige meisje uit Almere. Ze pinde voor ongeveer 18.000 euro met bankpassen van een man uit Nieuw en Sint Joosland, een vrouw uit Hengstdijk en opnieuw een slachtoffer uit Nieuw en Sint Joosland, namelijk een vrouw. Het meisje zal later worden aangehouden. Het  opsporingsbericht met haar afbeeldingen zijn verwijderd.