Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

UPDATE: Aanhouding voor brand GGD-teststraat

Gepubliceerd op:

Urk - Twee verdachten aangehouden op verdenking van brandstichting bij de GGD_teststraat op Urk. Maandag 1 februari werd al een 21-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Het onderzoek gaat verder.

stockfoto politie

Op zaterdag 23 januari rond 21.30 uur werd de teststraat op Urk aangestoken tijdens ongeregeldheden. Beelden hiervan werden getoond op opsporingsprogramma Bureau Flevoland en in Opsporing Verzocht. Deze uitzending in combinatie met recherchewerk leidden eerder naar een 21-jarige man uit Emmeloord. Deze man werd maandagochtend 1 februari aangehouden en na verhoor weer heengezonden. Hij blijft wel verdachte in de zaak.

UPDATE: Twee nieuwe aanhoudingen
In de vroege ochtend van dinsdag 16 februari zijn twee personen aangehouden. Zij worden ervan verdacht op zaterdagavond 23 januari brand te hebben gesticht
in de GGD teststraat te Urk. Het gaat om een 20-jarige man uit Urk en een 16-jarige jongen uit Emmeloord. Door recherche-onderzoek en tips na de uitzending van
Opsporing Verzocht kwamen deze twee verdachten in beeld. Zij zitten beide vast voor verhoor. Het onderzoek naar de brand loopt nog door.