Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Grote vuurwerkvangst en twee aanhoudingen

Laatst gewijzigd op:

Apeldoorn - Op vrijdag 12 februari heeft de politie twee verdachten aangehouden op verdenking van verkoop en bezit van zwaar illegaal vuurwerk. De politie nam 64 kilo illegaal vuurwerk in beslag.

Uit onderzoek bleek dat de verdachte handelde in illegaal vuurwerk. De man, een 22-jarige Apeldoorner bleek 20 cobra 8 te hebben verkocht.

Het onderzoek leidde voorts naar een woning in Apeldoorn Bij het betreden van de woning trof de politie meerdere dozen met illegaal vuurwerk aan. In de woning was een 24-jarige vrouw uit Apeldoorn aanwezig. Ook zij werd als verdachte aangehouden. Naast het vuurwerk nam de politie telefoons en een voertuig in beslag. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor. Het vuurwerk is door een gespecialiseerd bedrijf afgevoerd en vernietigd.

Levensgevaarlijk

Illegaal vuurwerk levert een gevaar op voor jezelf en je omgeving. Zeker als het onveilig en midden in een woonwijk is opgeslagen. De zeer harde knal kan leiden tot blijvende gehoorbeschadiging en daarnaast kan de kracht van de explosie zo groot zijn dat dit iemand ernstig kan verwonden of zelfs doden. Weet of vermoed je dat er ergens illegaal vuurwerk is opgeslagen of wordt verhandeld? Meld dit bij de politie. Dat kan door te bellen met 0900-8844. Blijf je liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.
2021064444^JR