Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Verdachte van inbraak in verzet bij aanhouding

Laatst gewijzigd op:

Oosterbeek - Zondag 21 februari is na een inbraakmelding in een kantoorpand aan de Utrechtseweg een verdachte aangehouden. De man van 22 ging nadat hij door politieagenten werd aangetroffen, hevig in verzet bij zijn aanhouding. Hierbij is onder andere pepperspray gebruikt. Nadat de verdachte door een ruit naar buiten sprong, zijn twee waarschuwingsschoten gelost.

De verdachte is op straat aangehouden en naar het ziekenhuis gebracht. Bij de aanhouding zijn ook twee politieagenten lichtgewond geraakt. Ze zijn door ambulancepersoneel nagekeken, maar hadden geen verdere zorg nodig.

Omdat niet kon worden uitgesloten dat er nog een verdachte in het kantoorpand was, heeft de politie specialistische eenheden ingezet om het pand te controleren. Hierbij is gelukkig niemand meer aangetroffen. De politie doet verder onderzoek.

Beeldmateriaal uploaden

De politie is op zoek naar getuigen die camerabeelden beschikbaar willen stellen. De politie heeft nog een aantal vragen, waarbij wij uw hulp goed kunnen gebruiken:

  • Reed u op zondagochtend, 21 februari rond 11.50 uur, op de Utrechtseweg en heeft u dashcambeelden die u met ons kan delen, dan komen wij graag met u in contact;
  • Woont u aan de Utrechtseweg en heeft u camerabeelden, dan komen wij ook graag met u in contact. 

Wilt u andere informatie delen met de politie, dan kan dat uiteraard ook via 0900- 8844. Beeldmateriaal uploaden kan via onderstaand tipformulier.