Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie zoekt getuigen van gewapende woningoverval Zutphen

Gepubliceerd op:

Zutphen - Op zaterdag 20 februari rond 22:15 uur heeft een gewapende woningoverval aan de Kuiperstraat plaatsgevonden. Twee onbekende mannen hebben onder dreiging van een vuurwapen een gouden schakelketting uit een woning gestolen. De politie is op zoek naar getuigen die iets verdachts hebben gezien of gehoord.

Detail afzetlint

Het slachtoffer, een 40-jarige man, had online een gouden schakelketting te koop aangeboden. Een potentiele koper reageerde op de advertentie en het slachtoffer gaf zijn adres door. Die zaterdagavond stonden ineens twee personen voor de deur om de ketting te kopen. Het slachtoffer liet de twee nietsvermoedend binnen en toonde de ketting aan de mannen. Eén van hen had een vuurwapen bij zich, dreigde daarmee richting het slachtoffer en griste de ketting uit zijn handen. De verdachten zijn daarna gevlucht.

Signalementen verdachten

Van de twee is het volgende signalement bekend:

De eerste verdachte is een man van onder de 30 jaar oud. Hij wordt rond de 1.80m geschat en heeft een slank postuur en een smal gezicht. Hij heeft kort, blond haar en droeg op dat moment een blauw trainingspak. Verder sprak hij accentloos Nederlands.

De tweede verdachte is een donkergetinte man van onder de 30 jaar oud. Hij was iets forser en kleiner dan de andere man. Hij was kaal, had geen baard en droeg op dat moment een donkergrijs vest. Ook hij sprak accentloos Nederlands.

Getuigenoproep

De politie heeft onder andere buurtonderzoek gedaan en is opzoek naar getuigen en camerabeelden. Hebt u iets verdachts gehoord of gezien net voor, tijdens of na deze woningoverval aan de Kuiperstraat in Zutphen? Of hebt u iemand in uw omgeving gezien of gesproken die sinds zaterdag 20 februari een gouden schakelketting in zijn of haar bezit heeft of iets daarover gezegd heeft? Of hebt u andere informatie of camerabeelden uit de omgeving? Dan komt de politie graag met u in contact. U kunt bellen naar 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. 

2021078981 MK