Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Gecrashte bestuurder aangehouden voor onder andere witwassen

Gepubliceerd op:

Terheijden - Een beschonken, gevluchte bestuurder is na een zoekactie opgepakt met zijn zakken vol geld. Hij is opgepakt.

Stockfoto voorgeleiding

Op woensdag 24 februari 2021 om 17.55 uur werden meerdere politie-eenheden naar de rijksweg A59 gestuurd ter hoogte van Terheijden. Verschillende getuigen hadden gemeld dat er een auto hard over de snelweg reed en daarbij gevaarlijke capriolen uithaalde. Uiteindelijk was de auto gecrasht en was de bestuurder en enige inzittende weggerend. Een zoekactie werd opgestart. De politieheli had de man snel gespot.

Aanhouding

De agenten vonden de 34-jarige man uit Hilversum liggend in de bosjes. Hij bleek gewond te zijn en rook naar het gebruik van alcohol. Hij werd aangehouden en hem werd medische zorg aangeboden door personeel van een ambulance. Hij weigerde die hulp echter. In zijn zakken vonden de agenten meerdere briefjes contant geld. Dat geld werd in beslag genomen. De man krijgt een proces-verbaal voor zijn verkeersgedrag en het rijden onder invloed. De herkomst van de enkele duizenden euro’s wordt onderzocht. Als blijkt dat dat geld verklaarbaar is krijgt hij het terug.