Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

4 aanhoudingen na drukte in Valkenbergpark Breda

Gepubliceerd op:

Breda - De politie hield zaterdag 27 februari 4 mannen aan tijdens het handhaven van de openbare orde in het Valkenbergpark. Een is aangehouden voor opruiing, een voor het verstoren van de openbare orde en twee voor geweldpleging tegen ambtenaren in functie.

Politie en Boa's in Park Valkenberg

Het was zaterdag 27 februari, aan het begin van de avond, erg druk in het Valkenbergpark in Breda. Veel mensen waren bij elkaar en hielden zich niet aan de coronamaatregelen. Om de orde te handhaven stapten politiemensen, BOA’s en horecaondernemers rond 20:00 uur gezamenlijk het Valkenbergpark op en stuurden de aanwezige huiswaarts. Bijna alle mensen gaven gehoor aan de oproep en verlieten rustig het park. Een enkeling gaf geen gehoor. Vier mannen zijn daarom gisteren door de politie aangehouden. Een 19-jarige Bredanaar is gearresteerd voor opruiing. Een 24-jarige man werd door agenten in zijn woonplaats aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. Een 49-jarige man, zonder vaste woon of verblijfplaat, werd opgepakt omdat hij agenten met glas bekogelde en een 43-jarige Bredanaar zit vast omdat hij een fiets richting politiemensen gooide. Een agent moest de fiets, die werd gegooid, weren en liep hierdoor een kleine verwonding op. Agenten hebben daarom aangifte van zware mishandeling gedaan.

Geweld tegen ambtenaren in functie

Geweld tegen politiemensen of andere hulpverleners wordt niet getolereerd, daar treden wij hard tegen op. Welke vorm van geweld het ook betreft. Ons uitgangspunt is: handen af van onze hulpverleners. Al jaren voert de politie samen met het Openbaar Ministerie stevig (communicatie)beleid op het gebied van geweld tegen politiemensen en andere hulpverleners. De politie pakt onderzoeken van geweld tegen hulpverleners met voorrang op en het beleid van het OM is er op gericht om veel zwaardere straffen te eisen. Collega’s die te maken krijgen met geweld kunnen rekenen op maximale ondersteuning vanuit de organisatie. Politiemensen werken de-escalerend als het kan. Maar als het moet stappen we naar voren en gaan we de confrontatie niet uit de weg; voor de veiligheid van hulpverleners en burgers. Klik hier voor meer informatie over de veilige publieke taak.