Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie haalt ruim164.000 euro van straat

Gepubliceerd op:

Rotterdam / Dordrecht - Verstopt in een snoepjesdoos en in een tas troffen agenten afgelopen zaterdag ruim 164.000 euro aan. Wel vaker wordt geld aangetroffen in auto's maar dit was best veel voor een ‘gewone’ zaterdagavond.

Rond half vijf gingen agenten voor een melding van mishandeling in de relationele sfeer, naar de Zuidendijk in Dordrecht. In de auto van de verdachte, een 49-jarige Amsterdammer, troffen zij in een tas 39.600 euro aan. De verdachte had geen goede verklaring voor deze hoeveel geld, waarna dit in beslag werd genomen. De man is ingesloten voor verhoor.

Rond kwart voor tien controleerden agenten op de Westblaak een automobilist, die achter het stuur zat met een ballon lachgas. Tijdens de controle van de auto troffen agenten in de kofferbak een doos met daarin 125.000 euro cash. De verdachte een 19-jarige Rotterdam werd aangehouden en het geld werd in beslag genomen. Na overleg met de officier van justitie deed de verdachte afstand van het geld en kreeg hij een boete van 10% over  het inbeslaggenomen geld.

Ondermijning

Wie als crimineel een beetje succesvol wil zijn, heeft de hulp van de bovenwereld nodig. De vermenging tussen de onder- en bovenwereld die zo ontstaat, dát is ondermijning. Door het deel ‘bovenwereld’ in ondermijning lijkt het bijna normaal. Maar ondertussen zagen criminelen aan de stoelpoten van onze maatschappij. Om schade aan de structuren in onze maatschappij of het vertrouwen daarin te voorkomen, pakt  de overheid ondermijning gezamenlijk aan.

Wat kunt u doen?

Uw informatie kan heel waardevol zijn. Heeft u het gevoel dat er iets niet pluis is? Ziet, hoort, ruikt u onraad?

  • Bel 0900-8844 als u informatie heeft voor de politie, een vraag heeft of contact wil met uw wijkagent. Melden en uploaden van foto’s of filmpjes kan ook op www.politie.nl
  • Bel 112 als elke seconde telt. 
  • Anoniem kan ook via het meldpunt Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000

Ondermijnende criminaliteit raakt ons allemaal. Ook bij u in de buurt kunnen ondermijnende activiteiten voorkomen.

  • De buurman die wiet verbouwt op zolder, waardoor de hele straat brandgevaar loopt en de maatschappij vaak opdraait voor de gestolen stroom.
  • Dumpingen van giftig drugsafval in woonwijken en de natuur met als gevolg ernstige milieuschade, bodemverontreiniging en vervuild (drink)water. 
  • Vreemde auto’s met onbekende kentekens die uw erf oprijden, maar er snel vandoor gaan als ze gespot worden.
  • Vage types die uw schuur, loods of garage willen huren. 
  • Gedwongen prostitutie.
  • Extreem geweld, gewoon op klaarlichte dag, in een woonwijk – met zelfs onschuldige slachtoffers tot gevolg.
  • Een industrieterrein - met bedrijven zonder reclame-uitingen dat er overdag verlaten bij ligt, maar waar in de avond/nacht ineens wél aanloop is.

Voor meer informatie: https://www.politie.nl/themas/ondermijning.html