Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie waarschuwt voor babbeltruc in Vlissingen

Gepubliceerd op:

Vlissingen - Vanaf begin januari heeft de politie meerdere meldingen ontvangen van een vrouw die zich uitgeeft als medewerkster van de thuiszorg. Met deze babbeltruc praat ze zich binnen bij slachtoffers om vervolgens onder andere sierraden te stelen.

Babbeltruc

De politie heeft aangiften van twee bejaarde vrouwen die slachtoffer werden van deze dievegge. Mogelijk zou de vrouw een handlanger hebben. Ze geeft zich in ieder geval uit als medewerkster van de thuiszorg.

Wees alert!

Wees alert bij vreemden aan de deur. Doe de deur niet open. Heeft u een raampje dat open kan, voer dan het gesprek via dit raampje. Heeft u geen raampje, plaats dan een kierstandhouder op de deur. U kunt u het verhaal even aanhoren en de persoon vragen zich te legitimeren. Controleer desnoods bij het bedrijf of de instantie of het klopt. Geef nooit uw pincode of waardevolle spullen af.

Vermoedt u een babbeltruc? Bel 112!

Vertrouwt u het niet? Maak dan een afspraak voor een ander tijdstip en vraag er dan een bekende of familielid bij. Ook kunt u, als u het echt niet vertrouwt, de politie bellen (112). Geef dan een zo goed mogelijk signalement van de persoon (of personen), de richting waarin hij verdwenen is en de gegevens van eventuele voertuigen.