Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Vuurwerk woning ingegooid, politie zoekt getuigen

Laatst gewijzigd op:

Elburg - De politie is op zoek naar getuigen van een incident aan de Terbekeweg in Elburg. Vrijdagavond 1 januari rond 23:00 uur werd er bij een woning een stuk zwaar, illegaal vuurwerk door de brievenbus naar binnen gegooid.

jaarwisseling, nieuwjaarsdag, vuurwerk, afval, vuurwerkafval, overdag, daglicht, close-up, detail,  maarssen, utrecht, Foto: Korpsmedia / Jeroen Stoops

De materiele schade is aanzienlijk, maar gelukkig raakte er bij het incident niemand gewond. De vermoedelijke daders hebben een ontzettend groot risico genomen en de politie neemt de zaak dan ook hoog op.

Melden

Mensen die iets hebben gehoord of gezien vragen we om zich te melden. Dat geldt ook voor mensen die weten wie hierachter zit of mensen die mogelijk beelden hebben op de telefoon, dashcam, deurbel of beveiligingscamera. Melden kan via 0900-8844 of volledig anoniem via 0800-7000. Ook via het online tipformulier kunnen tips worden doorgegeven. Informatie, hoe klein ook, kan van belang zijn voor het onderzoek.

Twee jonge mannen

De politie gaat uit van in ieder geval twee, jongere mannen die betrokken zijn geweest bij het incident. Opvallend was dat een van hen een stuk kleiner was dan de ander.

^SV 2021002328