Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politieauto's bekogeld met stenen

Laatst gewijzigd op:

Amsterdam - Op zaterdagavond 23 januari en zondagavond 24 januari zijn politieauto’s bekogeld met stenen. De recherche doet onderzoek en zoekt naar getuigen.

Politielogo op zijkant politieauto

Op zaterdag 23 januari rijden twee agenten rond 21.30 uur in een politievoertuig op de Johan Huizingalaan, als vier jongemannen de auto vanaf het viaduct van de Cornelis Lelylaan bekogelen met stenen. Eén steen raakt de voorruit van het voertuig, die daardoor flink beschadigd raakt. Meerdere glassplinters komen in de auto terecht, maar de agenten zijn gelukkig ongedeerd gebleven. De verdachten zijn gevlucht.

Tweede incident met stenen gooien

Op zondag 24 januari wordt rond 22.10 uur wederom een politievoertuig bekogeld met stenen. De politie rijdt op ongeveer dezelfde plek als de avond ervoor, als ze door ongeveer zes jongens vanaf het viaduct bekogeld worden met stenen.  Een steen raakt hierbij de auto, maar ook hier zijn de inzittenden ongedeerd gebleven. 

Agenten zetten te voet de achtervolging in en weten twee verdachten aan te houden: een 17-jarige jongen en een 21- jarige man uit Amsterdam. Zij zijn inmiddels heengezonden.

Aangifte

Er is door de agenten die in beide voertuigen zaten aangifte gedaan. De recherche is een onderzoek gestart. Het is nog onduidelijk of het dezelfde groep jongens is, die verantwoordelijk is voor beide incidenten. Dit wordt nog onderzocht.

Iets gezien?

Beide incidenten gebeurden nadat de avondklok inging. Heeft u op deze bewuste avonden iets gezien of andere informatie die ons kan helpen bij het onderzoek? Neem dan contact met ons op via 0900-8844. Belt u liever anoniem, om welke reden dan ook? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Geweld tegen politie

De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld tegen medewerkers, in welke vorm dan ook, wordt niet getolereerd. Politie en justitie hanteren hier dezelfde aanpak: aangiftes worden altijd opgenomen en verdachten worden met prioriteit door het Openbaar Ministerie voor de rechter gebracht. Meer informatie.

Zo onderneemt u actie: