Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Duo gearresteerd in onderzoek naar aanzetten tot rellen

Gepubliceerd op:

Kattendijke - Na de aanhouding van een viertal in Goes zijn maandagavond nog twee mannen gearresteerd in Kattendijke tijdens het onderzoek naar het oproepen tot rellen. In de woning werden enkele wapens in beslag genomen, welke nader onderzocht worden.

Tijdens het onderzoek ging de politie rond 18.00 uur naar een woning in Kattendijke voor de aanhouding van een 21-jarige bewoner. Ook hij wordt verdacht van het aanzetten tot rellen door berichten op social media te publiceren en te verspreiden. Toen de politie aanbelde deed een medebewoner de deur open. Hij bedreigde de agenten met een jachtgeweer. De agenten richtten hun pistolen op de man en sommeerden hem om het wapen te laten vallen. Aanvankelijk weigerde hij mee te werken. Uiteindelijk wisten de agenten het wapen van de man af te pakken. Het bleek te gaan om een luchtdruk jachtgeweer. Maar omdat het donker was, dachten de agenten dat het een echt jachtgeweer was. De 54-jarige man werd gearresteerd. Ook de 21-jarige man werd aangehouden. Het tweetal werd voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. Het tweetal wordt dinsdag verhoord.

Huiszoeking

Omdat de man met een wapen had gedreigd werd in de woning een zoeking verricht. Hierbij werden nog vijf vuurwapens gevonden. Deze wapens zijn in beslag genomen en worden binnenkort onderzocht of ze strafbaar zijn.