Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Aanhoudingen in onderzoek naar oorzaak brand in woning

Gepubliceerd op:

Den Haag - De recherche van Den Haag-Zuid heeft maandag 4 januari een man van 68 jaar en een vrouw van 52 uit Pijnacker aangehouden in het onderzoek naar de oorzaak van de brand in een woning aan de Rederijkerstraat in Den Haag. Door verkregen informatie in het onderzoek kwam de politie deze verdachten op het spoor.

Logo op uniformjassen

Donderdag 26 november rond 01.30 uur ontstond een brand in de woning. De brand op de bovenste etage van de flat woedde hevig waardoor achttien omliggende woningen moesten worden ontruimd. Negen woningen bleken tijdelijk onbewoonbaar te zijn. Niemand raakte gewond. De politie startte een onderzoek om de oorzaak van de brand vast te stellen en ontdekte in een kamer een hennepstekkerij met ruim 1200 stekken en op de grotendeels uitgebrande zolder nog een hennepkwekerij met ongeveer 220 planten.

Forensische brandonderzoekers hebben op woensdag 16 december 2020 samen met het NFI aanvullend onderzoek gedaan bij de woning. Onder andere met een hoogwerker werd gezocht naar eventueel nieuwe sporen.

De recherche zet het onderzoek voort en gaat de verdachten verhoren. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Gevaar hennepkwekerij

Een hennepkwekerij is gevaarlijk voor uzelf én voor uw omgeving. Bij de teelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schade aan woningen ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming. U kunt een hennepkwekerij herkennen aan bijvoorbeeld elektriciteitsproblemen in de buurt, afgeplakte ramen, stank / vocht / schimmel / lekkages in of rondom de woning of licht dat constant brandt. Vermoedt u een hennepkwekerij bij u in de buurt, bel dan de politie via 0900-8844 of meld het bij Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.