Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie onderzoekt overval op woning

Laatst gewijzigd op:

Werkendam - Een 57-jarige inwoner van Werkendam is in de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 januari 2021 rond 03.00 uur in zijn woning aan de Wilgenlaan overvallen door een nog onbekende persoon en daarbij gewond geraakt. Er is vermoedelijk niks buitgemaakt. De politie doet uitgebreid onderzoek naar deze woningoverval. Twee Tilburgse verdachten zijn aangehouden voor betrokkenheid bij de overval en zitten vast.

Bij de politie kwam op 9 januari rond 03.10 een melding van een woningoverval binnen. Agenten die als eerste ter plaatse waren, troffen de 57-jarige bewoner van de woning aan. De man was gewond geraakt en is ter plaatse door ambulancepersoneel nagekeken en daarna naar een ziekenhuis gebracht voor verdere medische verzorging. Daarna kon hij weer naar huis. Hij verklaarde dat er plots een vreemde in zijn slaapkamer stond, die hem had geslagen. Na een korte schermutseling wist de verdachte de woning via de voordeur te verlaten en weg te rennen in de richting van de Raadhuislaan. Uit later onderzoek bleek dat de overvaller de woning aan de achterzijde is binnengedrongen, door een deur te vernielen.

Aanhouding(en)

Een 37-jarige man uit Tilburg is zaterdag 9 januari 2021 rond 14.45 uur aangehouden op de Vissersdijk in Werkendam nadat hij zich verdacht gedroeg. Uit nader onderzoek bleek dat er vermoedelijk een tweede verdachte betrokken was bij de woningoverval. Een 60-jarige man uit Tilburg is dinsdagochtend 3 mei 2022 in zijn woning aangehouden. Beide mannen worden er van verdacht betrokken te zijn bij de overval op een woning in Werkendam in de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 januari 2021.