Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Verkeersregelaar aangereden bij omzeilen afzetting

Gepubliceerd op:

Maassluis - Vannacht stonden verkeersregelaars bij een afzetting op het Havenplein in Maassluis. Twee auto’s omzeilden de afzetting door over de stoep te rijden. Zij negeerden vervolgens een stopteken. Eén van de auto’s reed vervolgens over de voet van een verkeersregelaar. De auto is later in beslag genomen. Naar de bestuurder doet de politie nog onderzoek.

Politielogo op motorkap politieauto

In verband met wegwerkzaamheden was de weg op het Havenplein afgesloten met hekken. Bij deze hekken stonden vier verkeersregelaars. Rond één uur ‘s nachts, de nacht van zondag op maandag, reden twee auto’s de stoep op om de hekken te omzeilen. De verkeersregelaars gaven de auto’s een stopteken, maar daar werd niet naar geluisterd. Eén van de bestuurders reed vervolgens over de voet van een verkeersregelaar die hierbij licht gewond raakte. De auto’s reden na de aanrijding door.

Getuigen en beelden gezocht
De politie heeft later op basis van het kenteken de auto achterhaald en in beslag genomen. De politie doet nog onderzoek naar de bestuurder ten tijde van de aanrijding. Daarbij zijn getuigen of beelden zeer welkom. Heeft u op het Havenplein de aanrijding gezien en kunt u ons meer vertellen over het signalement van de bestuurder of heeft u camerabeelden van een beveiligingscamera? Ook andere informatie die kan helpen bij het onderzoek zijn van harte welkom. U kunt dit doorbellen naar 0900-8844 of als u liever anoniem wilt blijven naar M. op 0800-7000.