Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Verdachte ernstig zedenmisdrijf metrostation Zuid/De Pijp aangehouden

Laatst gewijzigd op:

Amsterdam - Eind april dit jaar werd een jonge vrouw op metrostation Zuid/De Pijp slachtoffer van een ernstig zedenmisdrijf. De recherche heeft in het onderzoek naar dit heftige incident op maandag 12 juli – mede dankzij de hulp van het publiek – een verdachte aan kunnen houden.

De verdachte betreft een 19-jarige man uit Amsterdam. Hij zit momenteel vast en wordt op […] voorgeleid aan de rechter-commissaris. Nadat een eerdere intensieve zoektocht van de recherche naar de verdachte helaas geen identiteit opleverde, deelde de politie begin juli beelden van hem. Dankzij verschillende tipgevers kwam al snel naar voren wie de verdachte was en konden rechercheurs vervolgens de aanhouding verrichten.

Beelden verdachte niet verder verspreiden/offline halen

Omdat de identiteit van de verdachte nu bekend is, doet de politie de dringende oproep om de betreffende beelden niet verder te verspreiden en/of offline te halen. Mochten de beelden van de verdachte wel te zien blijven, dan kan dat zeer nadelige gevolgen hebben in het eventuele strafproces en bijvoorbeeld tot strafvermindering leiden.