Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Rechercheurs zedendelict Rheeze vragen uw hulp

Gepubliceerd op:

Rheeze - Het onderzoek naar het zedendelict op de camping in Rheeze aan de Grote Beltenweg is in volle gang. Op maandagmiddag 12 juli 2021, tussen 15:30 en 16:00 uur werd een kind slachtoffer van een zedendelict. Dat gebeurde in een toiletgebouw op Kampeerdorp de Zandstuve. De politie heeft op die dag direct uitvoerig onderzoek gedaan. Dat leidde al eerder tot een oproep met de nadruk op beschikbaarheid van beeldmateriaal. Met dit bericht vragen we aanvullend de aandacht van getuigen.

 

De politie hanteert vanwege de impact altijd grote terughoudendheid bij zedenonderzoeken. Nog meer dan anders waarborgen we de privacy van betrokkenen, zeker als dat slachtoffer een kind is. Het onderzoek van de politie is in startfase gericht op het verkrijgen van zoveel mogelijk informatie. Veel van die informatie vergaren we door eigen onderzoek en het horen van direct betrokkenen en getuigen. Ook kijken we naar eventuele overeenkomsten met een eerder zedenonderzoek in april op deze camping.

Signalement van de dader
Op basis van de actuele beschikbare informatie hebben we aanvullende vragen aan getuigen. En aan de mensen in de omgeving van de camping die in het bezit zijn van beeldmateriaal. We delen een signalement van een man waarmee we gerichter een beroep doen op uw waarnemingen op en rond deze dag. We zullen ook actief op de camping en eventueel in de directe omgeving mensen aanspreken. We hebben voor hen een flyer gemaakt met aanvullende informatie en onze vragen.

Onze vragen aan u:
Hebt u recent op deze camping of in de directe omgeving van deze camping een man gezien die zich opvallend gedroeg en aan het volgende signalement voldeed:

  • Nederlands sprekende blanke man.
  • Vermoedelijke leeftijd tussen 20 en 40 jaar.
  • Hij droeg een donkere pet, korte broek, zwart shirt en slippers.
  • Mogelijk is hij op een fiets weggereden.

Neemt u dan contact op via 0900-8844. Of stuur een mail naar: liana.oost-nederland@politie.nl

Beeldmateriaal beschikbaar?
We zijn ook op zoek naar beelden. Hebt u beelden (foto’s, video, dashcam) gemaakt op of in de omgeving van bovengenoemde locatie? Die beelden ontvangen wij graag. Beelden kunnen worden gedeeld / geupload via https://bit.ly/3ebf6jh

Samenwerking met gemeente en partners
Naast het opsporingsonderzoek is er ook aandacht voor de vragen die er leven van mensen op de camping en mensen uit de buurt. Onze wijkagent staat in goed contact met de camping en de eigenaar / beheerder. Ook de gemeente Hardenberg is betrokken bij de gevolgen van het onderzoek en heeft een eigen telefoonlijn beschikbaar voor vragen. Hebt u vragen aan hen? Neem contact op met de gemeente Hardenberg via 140523.


2021323488 ^RV