Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Overleden meisje in Wernhoutsburg krijgt naam

Laatst gewijzigd op:

Wernhout - Het gevonden meisje in Wernhoutsburg heeft een naam gekregen: Amy-Amélief van het Ven, roepnaam Amy. Hiermee willen de vinder, gemeente Zundert, politie en OM haar graag de aandacht en het respect geven dat zij verdient.

Na de vondst op 12 mei jl. was de roep om het meisje een naam te geven erg groot. Hier is echter nog even mee gewacht. Nu is het moment gekomen om het meisje niet langer anoniem door het leven te laten gaan.

Burgemeester Vermue van de gemeente Zundert: “Na goed overleg met de meest direct betrokkenen heb ik het meisje de naam Amy–Amélief van het Ven gegeven. Wij geven Amy, op het moment dat dit in het kader van het onderzoek kan, een passend afscheid. Voor nu is het belangrijk dat zij een naam heeft, gekend is, en we alles in het werk stellen om een doorbraak in het onderzoek te bereiken.”

Onderzoek

Het rechercheteam is nog volop bezig met het onderzoek. Er is nog geen doorbraak in het onderzoek, wel kan er bekend gemaakt worden dat het onderzoeksteam er van uit gaat dat het meisje vermoedelijk tussen 9 en 12 mei is neergelegd aan de oever van het meertje in Wernhoutsburg.
Ondanks zeer intensieve inspanningen is het lot van de baby nog altijd niet opgehelderd. We roepen daarom nogmaals de hulp in van burgers. Helpt u mee om duidelijkheid te krijgen?

Uit soortgelijke zaken weten wij dat de moeder mogelijk haar zwangerschap voor zichzelf heeft ontkent of mogelijk geprobeerd heeft te verbergen. Het is ook best mogelijk dat geen dikke buik te zien was bij de moeder. Hebt u misschien een meisje of vrouw opgemerkt die op een of andere manier veranderd lijkt te zijn? Bijvoorbeeld het mijden van inspanningen zoals sportactiviteiten of zich rond de datum van het vinden van Amy (en daarna) veel teruggetrokken heeft?

De vooralsnog onbekende moeder van het meisje heeft zich mogelijk in een wanhopige situatie bevonden. We denken dat zij misschien hulp nodig heeft.

Tips of informatie?

Hebt u iets anders gezien wat ons verder kan helpen: Een situatie die in eerste instantie niet noemenswaardig leek, kan voor het onderzoeksteam van groot belang zijn. Aarzel niet om contact op te nemen! U kunt hiervoor bellen naar 0900-8844, anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of tgo-wernhout.zeeland-west-brabant@politie.nl

 

PL: https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/14/08-dziewczynka-ktora-znaleziono-martwa-w-wernhoutsburgu-otrzymuje-imie.html
RO: https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/14/08-fetitei-decedata-din-wernhoutsburg-i-se-da-un-nume.html
ENG: https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/14/08-girl-found-dead-in-wernhoutsburg-is-given-a-name.html