Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Twee koperdieven aangehouden

Gepubliceerd op:

Bergen op Zoom - Woensdagmiddag omstreeks 17.45 uur meldde een getuige dat hij twee mannen over het hek zag klimmen op een perceel aan de Drebbelstraat in Bergen op Zoom. Op het stuk grond staat een pand dat gesloopt wordt.

Agenten zijn poolshoogte gaan nemen bij de betreffende plaats, maar troffen op dat moment niemand aan.

Even later meldde dezelfde getuige dat hij nu zag dat de twee mannen terug het hek overklommen en in een bepaalde richting liepen met, mogelijk, koper in hun bezit. De getuige gaf een signalement door van de mannen en agenten zijn wederom naar de genoemde plaats gereden. In de Voltatstraat troffen de politiemensen twee mannen die aan het signalement voldeden. Zij bleken inderdaad in het bezit van kabels die koper bevatten.

De twee mannen zijn woensdag 14 juli omstreeks 18.30 uur aangehouden op verdenking van de diefstal van koper en ze zijn overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar hebben ze een verklaring afgelegd. Later woensdagavond zijn de twee weer in vrijheid gesteld. Het gaat om een man van 29 en een van 37. Ze zijn beide woonachtig in  Bergen op Zoom. De eigenaar van het pand wordt verzocht om aangifte te doen.