Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Podcast: Een drugslab in jouw buurt

Laatst gewijzigd op:

Nederland - Ondermijnende criminaliteit vindt soms plaats op onverwachte – maar doodgewone – plekken. Op scholen, in schuren en loodsen, maar ook gewoon in doorsneewoningen. De vierdelige podcastserie Onder Mijn Neus neemt je mee in de wereld van jonge criminelen, drugslabs, ketelbouwers en spookbewoning.

Drugslab

Wist je dat die xtc-pillen die je op een feestje of festival voorbij ziet komen zomaar bij jou in de buurt gemaakt kunnen zijn? De drugslabs die bijvoorbeeld xtc en crystal meth maken, zitten overal verscholen. In een schuur, garage of bedrijfsloods. Hoe kun je die locaties herkennen? En wat doet de politie als er één wordt ontdekt? Freek Pecht van de politie is expert op het gebied van drugslabs. En we praten met twee buurtbewoners die bij de ontdekking van een drugslab betrokken waren.

Als jij nou denkt dat er iets met drugs gebeurt in jouw wijk, bel dan de politie via 0900 – 88 44. Dat kun je ook anoniem melden: ga dan naar www.meldmisdaadanoniem.nl of bel met 0800 – 70 00. Je kunt ook je wijkagent aanspreken. En heeft het haast, dan bel je 112.

Heb je nog een vraag over deze podcast? Of heb je een idee voor een volgende aflevering, dan kun je ons mailen op podcast@politie.nl.