Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Mega-vondst van gestolen veilingkisten, politie zoekt benadeelden

Gepubliceerd op:

Westdorpe - Zevenbergschen Hoek - Bij een bedrijf aan de Autricheweg in Westdorpe is zaterdagmorgen vroeg 17 juli een man gearresteerd voor een bedrijfsdiefstal. Tijdens het onderzoek stuitte de politie maandag op vermoedelijk honderdduizenden veilingkisten, ook wel klapkisten genoemd, die waarschijnlijk van diefstal afkomstig zijn. De politie roept benadeelden op om zich te melden.

Klapkisten Westdorpe

In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 1.00 uur kreeg de politie een melding van een inbraak bij het bedrijf. Vermoedelijk probeerde een vrachtwagenchauffeur na het gebruik van een valse code tientallen pallets met klapkisten te stelen. De politie wist dit te voorkomen en kon de man op heterdaad aanhouden. Het gaat om een 23-jarige man uit Raamsdonksveer. Hij werd voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. Hij zit nog vast en wordt verhoord.

Betrokkenheid

Al snel ontstond het vermoeden dat de chauffeur op 6 juni jl. bij hetzelfde bedrijf bijna 10.000 klapkisten had gestolen. De politie had deze zaak al in onderzoek. Zondag 18 juli rond 12.00 uur werd op het politiebureau in Terneuzen een 41-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Hij was door de politie voor verhoor uitgenodigd. De politie onderzoekt of hij bij deze feiten betrokken is.

Mist u een partij klapkisten?

Het onderzoek leidde maandag 19 juli naar een loods in Zevenbergschen Hoek (gemeente Moerdijk). De rechercheurs konden hun ogen niet geloven toen ze in de loods vermoedelijk honderdduizenden gestolen klapkisten aantroffen. Deze zijn in beslag genomen. De politie tast nog in het duister en is op zoek naar mensen, die mogelijk eigena(a)r(en) van deze kisten zijn. Hebt u meer informatie? Bel dan met de politie: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06 - 1220 7006. U kunt ook een tipformulier invullen. Vermeld voor een snelle informatieverwerking het dossiernummer: 2021144891.