Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Twee verdachten aangehouden voor het versturen van drugs

Gepubliceerd op:

Ede - De politie heeft dinsdag 20 juli 2021 in Ede twee woningen doorzocht. Een 39-jarige man en een 24-jarige vrouw, beiden woonachtig in Ede, zijn daarbij aangehouden. Bij de doorzoekingen zijn onder andere verdovende middelen en verschillende digitale gegevensdragers aangetroffen en in beslag genomen.

Zakjes met verdovende middelen

Medewerkers van het Post Interventie Team (PIT) van de Landelijke Eenheid kwamen de verdachten op het spoor tijdens een onderzoek onder leiding van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie. De aanleiding van het onderzoek was het onderscheppen van verschillende postpakketten met verdovende middelen door de Belgische douane. De verdachten worden verdacht van het versturen van tien kilogram XTC-tabletten en vijf kilogram MDMA-kristallen. Op het ‘buiten het grondgebied van Nederland’ brengen van verdovende middelen staat een maximale gevangenisstraf van twaalf jaar.

 

Post Interventie Team

Het PIT is een gespecialiseerd team van de Dienst Infrastructuur dat zich richt op het tegen gaan van misbruik van legale post- en koeriersdiensten door personen die brieven en/of pakketten met verdovende middelen de wereld over sturen.