Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie houdt twee mannen aan op verdenking van mensenhandel en mensensmokkel

Laatst gewijzigd op:

Enschede, Hengelo, Almelo, Kampen - De afdeling Vreemdelingen Identificatie en Mensenhandel (AVIM) van de politie voerde de afgelopen tijd een onderzoek uit naar mensensmokkel en mensenhandel. Dit gebeurde onder leiding van het Openbaar Ministerie Oost-Nederland.

politie

Illegale prostitutie

Dinsdag 20 juli hielden we in dit onderzoek een 39-jarige Almeloër en een 43-jarige man uit Enschede aan. Beide verdachten zouden zich bezig hebben gehouden met het werven en huisvesten van vrouwen en zouden deze vervolgens in de illegale prostitutie aan het werk hebben gezet. De vrouwen zijn hoofdzakelijk afkomstig uit Zuid-Amerika. 
 
Dit zou zijn gebeurd op verschillende plekken in de regio waaronder Almelo, Hengelo, Enschede en Kampen. De verdachten zouden hierbij een werkwijze hebben gehanteerd die een bedrijfsmatig karakter had en puur was gericht op winstbejag. 
 
Beiden zouden hierbij misbruik hebben gemaakt van de kwetsbare financiële positie en de illegale verblijfstatus van de vrouwen. Aldus ontstonden er werkomstandigheden die mogelijk uitbuiting in de hand hebben gewerkt. 
 
In dit onderzoek werkten diverse ketenpartners, het RIEC, de gemeente Almelo en de politie samen. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.