Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Belangrijke getuige gezocht

Gepubliceerd op:

Maastricht - In de nacht van donderdag 17 juni wordt een vrouw op de Groene Loper door een nog onbekende man belaagd. Dankzij een behulpzame passant weet de vrouw aan haar belager te ontsnappen. In het kader van het hierop opgestarte onderzoek komt de politie graag in contact met een belangrijke én behulpzame getuige.

Het is donderdag 17 juni tussen 00:30 uur en 01:00 uur wanneer het incident plaatsvindt Het slachtoffer bevindt zich dan op de Groene Loper, tussen de Frankenstraat en het Oranjeplein ongeveer 100 meter voor de grote rotonde. Kort na de belaging, springt een passant het slachtoffer te hulp, waardoor zij weet te ontsnappen. Vervolgens ontstaat er nog een opstootje tussen de behulpzame passant en de belager. Daarna loopt de getuige weg in de richting van de grote rotonde aan de Scharnerweg.

Uiteraard is er onderzoek opgestart naar de identiteit van de verdachte en de mogelijke aanleiding van het incident. In het kader van het onderzoek komt de politie tevens graag met de getuige/behulpzame passant in contact. We hebben de identiteit van de getuige nog niet kunnen vaststellen. Ondanks uitgebreid onderzoek en een eerdere oproep, heeft deze belangrijke getuige zich nog niet bij ons gemeld. De getuige die wij zoeken is een Nederlands sprekende man van ongeveer 30 jaar oud. Hij was tijdens het incident te voet en niet in het gezelschap van andere personen.

Ook mensen die het voorval mogelijk (onbewust) hebben vastgelegd op beeld worden verzocht dit beeldmateriaal beschikbaar te stellen voor onderzoek. Heeft u bijvoorbeeld beeldmateriaal afkomstig van een dashcam of gevelcamera? Bel dan 0900-8844 of upload de beelden via www.politie.nl/upload. Kent of bent u de getuige waar wij naar op zoek zijn? Bel dan 0900-8844

BVH nummer 2021092369