Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Man met vuurwapen opgepakt

Gepubliceerd op:

Breda - Na een tip is vrijdag een inwoner van Breda aangehouden. Hij was in het bezit van een vuurwapen. De tip klopte dus. Melden helpt.

Stockfoto vuurwapen

(stockfoto vuurwapen)

De politie had een anonieme tip gekregen dat een 30-jarige inwoner van Breda in het bezit zou zijn van een vuurwapen. Er werd direct een onderzoek gestart zodat dit misdrijf zo snel mogelijk opgelost kon worden. Belangrijk in het onderzoek was het vinden van de verdachte. Dat lukte na verloop van tijd. In verband met de gevaarszetting werd een specialistisch team opgeroepen om de aanhouding te doen. Om 14.20 uur werd hij in de nabijheid van zijn woning aangehouden. Hij was in het bezit van een vuurwapen. Na de aanhouding zijn de woning en andere mogelijk verblijfplaatsen doorzocht.


Meld Misdaad Anoniem

Wilt u ook uw omgeving veiliger maken, meld het dan als u informatie heeft over verboden (vuur)wapens heeft. Dat kan via het algemene nummer van de politie0900-8844, het kan ook via de website politie.nl/melden. Maar het kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem. Dit is het onafhankelijke meldpunt waar je anoniem informatie kunt geven over criminaliteit en misdaad. Jouw anonimiteit staat hierbij altijd centraal. Je meldt bij M. over bijvoorbeeld moord, mishandeling, overvallen, drugs, brandstichting, wapen- of mensenhandel. Zo lever je een bijdrage aan de veiligheid in jouw eigen omgeving
Burgers kunnen anoniem informatie verstrekken via de Meldlijn Meld Misdaad Anoniem. Deze meldlijn is bereikbaar op 0800-7000. Ook online melden is mogelijk. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijke organisatie. De anonimiteit en veiligheid van de melders is voor M. van hoofdbelang. De anonimiteit van de melder is voor M. zelfs belangrijker dan het oplossen van een zaak.
Bellers hoeven hun naam dus niet te noemen en ook de nummerweergave is voor dit telefoonnummer buiten werking gesteld. Verder worden geen bandopnames van de telefoongesprekken bewaard. Als de anonimiteit gewaarborgd kan worden stuurt M. de anonieme melding direct door naar de partners, zoals de politie en andere opsporingsdiensten.