Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Getuigen gezocht fatale mishandeling Mallorca

Laatst gewijzigd op:

Utrecht - De politie is op zoek naar getuigen van de ernstige geweldsincidenten op 14 juli op Mallorca. Dat gebeurde in de vroege ochtend in El Arenal, een badplaats dichtbij de hoofdstad Palma de Mallorca. Volgens de Spaanse politie is een groep Nederlandse jongeren daarbij betrokken. Een 27-jarige man uit Waddinxveen raakte door een mishandeling zo ernstig gewond dat hij op 18 juli in een Spaans ziekenhuis overleed.

Politie

De politie komt graag in contact met mensen die getuige zijn geweest. Mogelijk was u daar rond 14 juli op vakantie. Op beelden van de geweldplegingen is te zien dat er veel omstanders waren en is te horen dat een aantal mensen Nederlands praat. Heeft u iets gezien? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem kunt u uw informatie delen via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Ook worden mensen die die ochtend beelden hebben gemaakt, gevraagd deze bij de politie aan te leveren. Uploaden van beelden kan via politie.nl.

Onderzoek overgedragen aan Nederland

De Spaanse onderzoeksrechter heeft Nederland verzocht het onderzoek naar de geweldplegingen in de vroege ochtend van 14 juli in Mallorca over te nemen. Het Openbaar Ministerie in Midden-Nederland, waar al een onderzoek was gestart, voert dit onderzoek uit. Een onderzoeksteam met rechercheurs van Politie Midden-Nederland is begonnen met het onderzoek.