Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie zoekt getuigen na overval tankstation

Laatst gewijzigd op:

Harderwijk - Dinsdagavond 27 juli kreeg de politie rond 20.15 uur een melding over een overval bij een tankstation aan de Newtonweg. Een getuige die net kwam aanrijden zag de overval gebeuren, belde 112 en ging vervolgens achter de verdachte aan nadat hij vluchtte. Helaas is de verdachte ontkomen. De politie is op zoek naar getuigen.

Eigen stockfoto politielint

Tijdens de overval werd een medewerker van het tankstation bedreigd met een steekwapen. De verdachte was gemaskerd en ging er vandoor met spullen en een onbekend geldbedrag. Hij vluchtte op een fiets. De getuige zette de achtervolging in met zijn auto. De verdachte reed op het fietspad langs de N302 in de richting van de Vondellaan. Daarna fietste de verdachte bij de Busken Huetlaan het 2e paadje in. De getuige kon hem helaas niet volgen. De politie is meteen ter plaatse gekomen. Er is sporenonderzoek gedaan en agenten hebben de vluchtroute nagelopen, buurtonderzoek gedaan en om camerabeelden gevraagd.

Summier signalement

Op dit moment is er een summier signalement bekend omdat de verdachte gemaskerd was. Vermoedelijk gaat het om een jonge man, hij is ongeveer 1,80 meter lang en heeft een tenger postuur. Hij droeg zwarte kleding en donkere schoenen met opvallend witte zolen. Hij ging er vandoor op een fiets.

Getuigen en camerabeelden

Heeft u rond 20.15 uur iets gezien in de omgeving van de Vondellaan of de Busken Huetlaan? Heeft u een camera of dashcam waar beelden op staan die mogelijk verband houden met deze zaak? Neem dan contact met ons op via 0900-8844. 

(2021350537) NV