Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Blog: (Niet zo) stoere Sjakie

Laatst gewijzigd op:

nederland - De regen klettert hard tegen de ramen van het politiebureau. Het komt vannacht met bakken uit de lucht. De telefoon gaat. Een melding over een caravan die geparkeerd staat bij een tankstation. Hm. Daar hebben we eerder over gehoord. De buurt is niet blij met de caravan én de man die erin verblijft. “In die caravan is zojuist iemand neergestoken” vertelt de melder. Wij springen in de auto. Ruitenwissers op de hoogste stand. Zwaailichten en sirene aan. We gaan erheen.

Blog Stoere Sjakie: een caravan in de schemering

Wow! Door onze snelheid breekt de auto uit in een bocht. Gladder dan ik dacht. Oppassen dus. Maar goed, we rijden nog en zijn er bijna. Het tankstation is al in zicht. We parkeren de auto en lopen door de stromende regen naar de caravan. Bij het openen van de deur zien we een bekende van de politie. Hij noemt zichzelf Stoere Sjakie. Sjakie ligt op de grond. Ik zie een flinke steekwond aan zijn zij. Gelukkig. Hij is nog aanspreekbaar. Met zijn hand drukkend op zijn wond vertelt hij: “Ik ben in elkaar geslagen en neergestoken”.

Ondertussen hoor ik in de verte de sirene van de ambulance. Wij melden de feiten aan de meldkamer. Sjakie vertelt dat hij al eerder problemen heeft gehad met mensen uit de buurt. Ze zijn er niet blij mee dat zijn caravan bij het tankstation staat. Wie zijn aanvallers zijn? Dat weet hij niet: “Het ging allemaal zo snel”. De deur van de caravan gaat weer open. Gelukkig. De ambulancebroeders zijn er.

Ook zij handelen snel. Dat is ook hard nodig. Het is een flinke steekwond dus er is haast geboden. Wij assisteren de verpleegkundige zo goed als dat kan. Sjakie wordt op de brancard gelegd en met gierende banden naar het ziekenhuis gebracht. En wij bellen onze collega’ s van de recherche. Tijd voor verder onderzoek.

De forensische opsporing zoekt naar aanwijzingen en sporen die meer vertellen over wat er gebeurde. Wij kijken of we nog iemand kunnen vinden die iets gezien of gehoord heeft. Maar helaas. We vinden niemand. De recherche voegt zich inmiddels bij ons en we vertellen ons verhaal. Dan gaan we naar het bureau. We hebben nog een proces-verbaal op te maken. Met een stevige bak koffie, natuurlijk.

Na aardig wat typewerk besluiten we naar het ziekenhuis te gaan. Hoe is het met Sjakie? En kan hij ons al wat meer vertellen? In het ziekenhuis worden we via de Spoedeisende Hulp gedirigeerd naar de afdeling waar Sjakie ligt. De artsen zijn nog bezig met het onderzoek en kunnen ons nog niet veel vertellen over zijn letsel. Hij is nog steeds gewoon aanspreekbaar. We vragen hoe het met hem is. Hij zegt grappend: “Tja. Sjakie is nu niet zo stoer meer.”