Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Overval supermarkt, getuigen gezocht

Gepubliceerd op:

Voorburg - De politie zoekt getuigen van een overval op een supermarkt aan de Mgr van Steelaan, vrijdagavond 2 juli omstreeks 19.30 uur. Een nog onbekende dader ging er met een geldbedrag vandoor. Twee verdachten die later in de omgeving werden aangehouden, bleken niets met de overval te maken te hebben.

surveillancevoertuig, politieauto, dienstvoertuig, mercedes, nieuwe striping, zijkant, close-up, slogan, waakzaam, dienstbaar, logo, daglicht, Foto: Korpsmedia / Peter Monteny

In de supermarkt kwam omstreeks 19.30 uur een jonge man binnenlopen. Hij bedreigde een kassiere en ging er met een geldbedrag vandoor. Direct werd in de omgeving een zoekactie ingesteld. Toen korte tijd later in de omgeving een jongen werd gezien die (deels) aan het signalement voldeed en die bij het zien van de politie iets leek te verstoppen, werd hij aangehouden. Ook zijn vriend, die er vandoor ging, werd in de kraag gevat. De twee bleken uiteindelijk echter niets met de overval te maken te hebben en zijn vervolgens direct op vrije voeten gesteld.

Ondanks de uitgebreide zoektocht, is de juiste verdachte nog niet aangehouden. De verdachte was een jonge man van ongeveer 1.80m lang. Hij droeg een groen Nike sportvest met daaronder een zwarte Adidas trainingsbroek met witte strepen aan de zijkant en zwarte schoenen. Op zijn hoofd had hij tijdens de overval een ogenschijnlijk zelfgemaakte grijze bivakmuts.

Heeft u vrijdagavond iets gezien in de omgeving van de Mgr van Steelaan dat met deze overval te maken heeft? Meent u iemand te herkennen in het opgegeven signalement? Neem dan contact op met de recherche via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.