Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Arrestaties bij grote politieactie

Laatst gewijzigd op:

Utrecht - Op dinsdag 6 juli heeft de politie een grootschalige ondermijningsactie uitgevoerd in de provincies Utrecht en Noord-Holland. De actie was gericht op een criminele organisatie die zich bezighield met het bedrijfsmatig opzetten van hennepkwekerijen.

Hennepplantage in woning

De opsporingsteams betraden vanmorgen woningen en loodsen in Hilversum, Laren, Amersfoort, Soesterberg en Zaandam. Hierbij werd in Zaandam een volledig operationele kwekerij aangetroffen met 450 planten. In een loods in Soesterberg troffen agenten attributen en groeimiddelen aan voor het professioneel opzetten van hennepkwekerijen.

Zes verdachten aangehouden

Tijdens de invallen werden zes verdachten uit de genoemde gemeenten aangehouden en ingesloten. Het gaat hierbij om mannen in de leeftijd tussen 22 en 52 jaar oud. Er werd beslag gelegd op o.a. geld, meerdere auto’s en exclusieve horloges. De politie zet het onderzoek voort en sluit meerdere arrestaties niet uit.

Ondermijning

Drugsproductie en -handel brengen allerlei ondermijnende criminaliteit in de wijken met zich mee. Dit uit zich in o.a. bedreigingen, witwassen en geweld tot en met liquidaties. Deze onderwereld maakt gebruik van legale organisaties, bedrijven en voorzieningen en dat noemen we ondermijning. Wij werken er samen met de gemeente en andere organisaties hard aan om de drugshandel te remmen en ook te voorkomen dat jongeren de zware criminaliteit in worden getrokken. Illegale hennepkwekerijen in woonwijken veroorzaken daarnaast gevaar en overlast zoals brandgevaar, wateroverlast, stank en schade aan woningen. Regelmatig wordt er ook illegaal stroom afgetapt.

Meld verdachte situaties!

Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

  • Hennepgeur
  • Constant zoemend of ronkend geluid
  • Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan
afgepakt