Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries neergeschoten

Laatst gewijzigd op:

Amsterdam - Dinsdagavond 6 juli 2021 heeft een schietincident plaatsgevonden in de Lange Leidsedwarsstraat. Hierbij raakte de 64-jarige misdaadverslaggever Peter R. de Vries zwaargewond. Hij is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis en vecht daar momenteel voor zijn leven. Er zijn ondertussen drie verdachten aangehouden, onder wie mogelijk ook de schutter.

logo

Rond 19.30 uur kwam de melding binnen dat iemand zou zijn neergeschoten op de Lange Leidsedwarsstraat. Ter plaatse bleek dit inderdaad het geval te zijn en werd duidelijk dat het zwaargewonde slachtoffer de bekende misdaadverslaggever betrof. Hij werd vervolgens direct met spoed naar het ziekenhuis overgebracht.

De politie startte meteen een uitgebreide zoektocht naar de verdachte(n). Er werd onder andere een Burgernetmelding verspreid met het signalement van één verdachte: man, licht getinte huidskleur, klein, tenger postuur met een donkergroene jas en zwarte pet. Op basis van informatie van onder andere getuigen konden later drie verdachten worden aangehouden. Onder deze verdachten zit mogelijk de schutter en één van de verdachten voldeed ook aan het eerder verspreide signalement. 

Informatie delen

De politie is nog dringend op zoek naar informatie en beelden. Kunt u de recherche verder helpen? Vul dan via de button 'Tip achterlaten?' hieronder het tipformulier in.  U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via 0900-8844 of de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.