Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Deurbel met camera? Beveiligingscamera? Help ons mee #Boevenvangen!

Gepubliceerd op:

Noord-Holland - Veel ondernemers gebruiken camera’s voor het houden van toezicht en het beveiligen van hun bedrijf. Ook steeds meer particulieren beveiligen hun huis met camera’s en hebben daarvoor bijvoorbeeld een deurbelcamera aangeschaft. En dat is nou nèt wat onze rechercheurs goed kan helpen, want met die camerabeelden kunnen we verdachten beter opsporen!

Wat is Camera in Beeld?
Camera in Beeld is een politiesysteem, die alle (particuliere en overheids-)camera’s op een kaart weergeeft. Zo heeft de politie overzicht van welke camera’s waar hangen en waar zij opnames van maken. (Deze info wordt niet met anderen gedeeld). Mocht er bijvoorbeeld een inbraak of een overval zijn gepleegd in uw wijk, dan kijkt de politie in het systeem waar camera’s hangen waar mogelijk iets op te zien kan zijn en neemt vervolgens contact op met de eigenaar van die camera’s. Wij als politie kijken dus niet live mee met de beelden.

Hoe werkt het?
Het is niet moeilijk: u kunt hiervoor online een formulier invullen. Als u een nieuwe deelnemer bent aan Camera in Beeld, dan heeft u hiervoor uw DigiD nodig. Als u zich heeft aangemeld en uw camera is niet meer in gebruik, dan kunt u zich hier natuurlijk ook voor afmelden.

Dus…. Help ons mee om zaken op te lossen en uw buurt veiliger te maken! Hier vindt u alle informatie over Camera in Beeld en via deze link kunt u zich aanmelden.

 

#VeiligheidVoorop #Samenveiliger #Leefbaarheid #Woonplezier