Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Hanen in groenbak gedumpt: getuigen gezocht!

Gepubliceerd op:

Den Helder - De politie is op zoek naar diegene die begin deze week twee hanen (zie foto) heeft gedumpt in een groenbak die stond aan de Spoorgracht in Den Helder tussen zondagavond 22.00 uur en maandagochtend 5 juli 13.00 uur. Omdat medewerkers van de HVC in de groenbak keken, vóórdat deze in de vuilniswagen werd geleegd, konden de hanen worden gered.

 

De hanen zijn echter ernstig verzwakt. De dierenpolitie heeft een onderzoek ingesteld naar diegene(n) die deze hanen in de groenbak hebben gedumpt. Natuurlijk werd direct bij de eigenaar van de groenbak navraag gedaan. Deze hebben zelf geen dieren en vertelden dat zij de groenbak zondag rond 22.00 uur op de ophaalplaats aan het begin van de Spoorgracht hebben gezet. Het vermoeden bestaat dan ook dat iemand de hanen in de tussenliggende periode in de groenbak heeft gedumpt.

Vragen van de dierenpolitie
* Wie is de eigenaar van deze hanen?
* Wie heeft iets verdachts gezien of iemand gezien tussen zondag 4 juli en maandag 5 juli bij de groenbakken aan de Spoorgracht?
* Wie heeft meer informatie over wie deze hanen in een groenbak heeft gedumpt?
* Wie herkent deze hanen?

Mensen met informatie worden verzocht zich te melden bij de dierenpolitie in Den Helder via onderstaand tipformulier of via tel.nr. 0900-8844.

Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem, via tel.nr. 0800-7000, of online via MMA