Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie zoekt getuigen brandstichting

Laatst gewijzigd op:

Leerdam - De politie stelt een onderzoek in naar aanleiding van een brand woensdag 9 juni in een container naast een appartementencomplex aan de Carreur in Leerdam. Door de brand ontstond fors gevaar voor de daar boven gelegen appartementen. De politie is daarbij op zoek naar getuigen.

Brand Leerdam

Kort voor middernacht kreeg de politie meerdere meldingen van een grote containerbrand aan de Carreur. Politieagenten die met andere hulpverleningsinstanties ter plaatse gingen, zagen dat een vuilcontainer inbrand stond en dat de vlammen hoog boven de container reikten. Daarbij ontstond fors gevaar voor de bovengelegen woningen én de aanwezige bewoners. Door snel ingrijpen van de brandweer kon worden voorkomen dat het vuur oversloeg naar het appartementencomplex. Bij de brand en het blussen ervan ontstond ook enige tumult met enkele personen die aanwijzingen van de politie niet opvolgden. Zij weigerden medewerking te verlenen en pleegden verzet bij hun aanhouding. Het gaat om drie verdachten uit Leerdam, in de leeftijd van 29, 30 en 36 jaar. 

Heeft u informatie of beelden?
De politie onderzoekt de brand en is daarbij op zoek naar getuigen. Heeft u informatie over de brand? Beschikt u wellicht over opgenomen camerabeelden van de brand of bij voorbeeld camerabeelden van een deurbel? Bel dan met de politie in Leerdam via 0900-8844. Informatie kan uiteraard ook anoniem worden gedeeld met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.