Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Explosie in winkelpand op de Groene Hilledijk

Laatst gewijzigd op:

Rotterdam - Donderdagochtend heeft er een explosie plaatsgevonden in een winkelpand aan de Groene Hilledijk. Er zijn geen gewonden gevallen. De politie doet onderzoek.

vuurwerk, knalvuurwerk, rotje, explosie, knal, vuur, vonken,  jaarwisseling, avond, nacht, donker, Foto: Korpsmedia / Jeroen Stoops

Rond 02.19 uur kregen wij een melding dat er een harde knal zou zijn gehoord. Als de hulpdiensten ter plaatse komen, is de voorgevel van het pand zwart geblakerd.
Een getuige meldt iemand gezien te hebben, die weg is gerend in de richting van de Hendrick Croesinckstraat. Wat de explosie heeft veroorzaakt wordt verder onderzocht.

Bureau Rijnmond
In de uitzending van donderdag 10 juni wordt er aandacht besteed aan een incident wat zich eerder dit jaar heeft afgespeeld. Er is toen een handgranaat aangetroffen tegen de gevel van hetzelfde winkelpand. Ook heeft er in december vorig jaar een schietincident plaatsgevonden waarbij er is geschoten op het winkelpand. Of er een verband is tussen al deze incidenten wordt nog onderzocht. 

Tips
Heeft u donderdagochtend 10 juni op of rond de Groene Hilledijk iets verdachts gezien of gehoord, dan komt de politie graag met u in contact. Beschikt u over beelden, zoals een deurbelcamera of dashcam, dan vragen wij u te kijken of daar iets op staat wat verband zou kunnen houden met de explosie.