Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Hengelen zonder visvergunning

Gepubliceerd op:

Geldrop, Oss - Een oude, maar nog steeds veel toegepaste manier van inbreken is het zgn. ‘hengelen’. In Bureau Brabant deze week aandacht voor een zaak in Geldrop en het fenomeen in zijn algemeenheid. Maar ook voor de simpele manier om het te voorkomen. Ook zoeken we de degene(n) die in Oss een vuurwerkbom tegen een woning gooide(n). Een gigantische explosie zorgde voor veel schade, maar wonder boven wonder niet voor slachtoffers.

Bureau Brabant

Geldrop: Woninginbraak door hengelen
Op maandagmiddag 26 april wordt er in een woning aan de Elzenhof in Geldrop ingebroken. De twee vrouwelijke inbrekers weten door het zogenoemde ‘hengelen’ binnen te komen. We tonen duidelijke bewakingsbeelden waarop de daders in actie te zien zijn. Ook het weggaan van de twee vrouwen met de buit staat er op. Ze stappen in een groene Opel Vectra en weg zijn ze…. Wie herkent dit hengelende duo zonder visvergunning? We geven ook tips hoe u de kans op een inbraak zoveel mogelijk kunt verkleinen.

Oss: Poging doodslag door vuurwerkbom
Op maandagavond 7 september 2020 wordt in Oss een vuurwerkbom naar de voordeur van een huis in de Verlengde Tuinstraat gegooid. De explosie was enorm. De voordeur lag er half uit, overval glas, de schade is behoorlijk. Scherven en inslagen waren van voor tot achter door het hele huis te vinden. Er raakte niemand gewond, maar als er iemand bij een explosie van deze kracht in de buurt was geweest, was het waarschijnlijk een stuk slechter afgelopen.
De vraag is wat het motief voor deze vuurwerkbom was? Waarom moest er juist tegen dit huis een vuurwerkbom gegooid worden? Als u daar iets over kunt vertellen of u heeft vermoeden, neem dan contact met ons op. We hebben verschillende bewakingsbeelden, waarop we vlak voor het moment van de explosief voorbijgangers zien. Dit zijn voor ons belangrijke getuigen zien waarmee wij heel graag in contact komen.

Oss: woninginbraak     
We hebben beelden van een man die op woensdag 21 april waarschijnlijk heeft ingebroken in een huis in de Duiker. Hij stal een fiets en een tas. De vraag is simpel: herkent u hem? Weet u waar hij is of waar de politie hem kan vinden? Laat het dan weten!

Maandagavond om 18.15 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.