Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Vermoedelijke schutter van Mohamed Bouchikhi aangehouden

Laatst gewijzigd op:

Amsterdam - Een arrestatieteam heeft dinsdag 8 juni op Curaçao een 39-jarige verdachte aangehouden in verband met het doodschieten van Mohamed Bouchikhi, de stagiar in het buurthuis op Wittenburg. De verdachte zit vast en zal worden overgeleverd aan het parket Amsterdam.

Curaçao

Een TGO (Team Grootschalige Opsporing) is al sinds het dodelijke schietincident dat op zaterdag 26 januari 2018 plaatsvond in het buurthuis hard aan het werk om de verantwoordelijken op te sporen. Bij het schietincident waren twee daders betrokken. Eén met een handvuurwapen en een met een automatisch aanvalsgeweer. Die laatste heeft de dodelijke schoten op Bouchikhi afgevuurd.

In januari 2020 werd al een nu 28-jarige verdachte aangehouden. Deze verdachte zit vast voor een veroordeling in een andere geweldszaak.

Het rechercheteam bleef onderzoek doen en uiteindelijk kregen zij zicht op de verdachte die op Curaçao woonde. Toen de verdachte onderweg was naar een supermarkt werd hij door een arrestatieteam overrompeld en aangehouden.

Mohamed werkte als stagiar in het buurthuis toen de schutters binnen stormden. Zijn dood leidde tot een enorme schok bij de nabestaanden van Mohamed en de buurtbewoners van het buurthuis op Wittenburg. Mohamed bleek niet het doelwit van de schietpartij te zijn en is een volkomen onschuldig slachtoffer.

Er werd een speciale stille tocht gehouden voor Mohamed Bouchikhi en er is ter ere van hem in de gevel van het pand een gedenksteen geplaatst.  

De familie van Mohamed is op de hoogte gebracht van de aanhouding op Curaçao.