Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Auto vol lachgas, twee mannen aangehouden

Gepubliceerd op:

Kapelle - Agenten hebben vrijdagavond 11 juni twee mannen aangehouden. Ze werden in een auto gecontroleerd waar een grote hoeveelheid lachgas in werd vervoerd. De twee verdachten weigerden mee te werken aan de controle en moesten uiteindelijk met behulp van pepperspray onder controle worden gebracht.

stockfoto lachgas

Het duo werd rond 21.15 uur aan de Vierwegen aan de kant gezet. In hun auto bleken 20 flessen lachgas te liggen. Toen de agenten een verdere controle aan de auto wilde uitvoeren weigerde de bestuurder, een 54-jarige man uit Goes, iedere medewerking. Ook zijn bijrijder, een 17-jarige jongeman uit Goes, begon zich er mee te bemoeien.

 

Pepperspray

Het tweetal maakten de agenten de controle onmogelijk. Uiteindelijk werd besloten de twee mannen aan te houden. Omdat er nog steeds niet werd meegewerkt moest uiteindelijk pepperspray en wapenstok worden gebruikt om het duo onder controle te krijgen. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en de auto is in beslag genomen. Er wordt onderzocht of het lachgas op de juiste manier werd vervoerd. De twee verdachten zijn aangehouden voor beletten/ belemmeren.