Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Purschuimbom zorgt voor vernieling in Hilversum, getuigen gezocht

Gepubliceerd op:

Hilversum - Inwoners van de Mauritslaan in Hilversum worden in de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 juni rond opgeschrikt door een enorme knal. In de straat blijkt een purschuimbuis te zijn ontploft. Schade aan meerdere auto`s is het gevolg. De politie is op zoek naar getuigen om de dader van deze vernieling te achterhalen.

Schade door purschuimbom

Vermoedelijk is  op 11 juni rond 01.50 uur een wit-blauwe winkeltas onder een auto in de Mauritslaan gelegd en tot ontploffing gebracht. Hierdoor vliegt deze auto in brand. Een buurtbewoner weet de brand snel te blussen, maar kan niet voorkomen dat de auto van binnen volledig onder de rook te staan. Over de hele weg ligt een grote hoeveelheid purschuim en zijn stukken van purschuimbussen en de genoemde tas te vinden. Ook het voertuig dat achter de brandende auto stond zit onder het purschuim.

Nog veel onduidelijk
Op dit moment hebben wij geen duidelijk signalement van de mogelijke dader. Wel is er kort voor de ontploffing een donkere stationwagen in de straat waargenomen. De bestuurder van deze stationwagen heeft mogelijk iets gezien óf is zelf betrokken bij de vernieling.

Vragen
Heeft u in de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 juni rond 01.50 uur in de omgeving van de Mauritslaan iets gezien of gehoord dat met deze vernieling te maken kan hebben? Beschikt u over camerabeelden die ons meer kunnen vertellen? Wij spreken u graag! In het bijzonder richten wij ons op de bestuurder van de eerder genoemde stationswagen.