Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Wapenarsenaal in woning

Laatst gewijzigd op:

Hilversum - Bij een doorzoeking in een woning in Hilversum, trof de politie maandag 14 juni meerdere (nep)vuurwapens, munitie en drugs aan. De politie hield de 47-jarige bewoner van het pand en een 55-jarige man aan.

#foto betreft een stockfoto

Onlangs kreeg de politie informatie dat er in deze woning vermoedelijk (vuur)wapens, en of munitie zouden worden verborgen. In samenspraak met het Openbaar Ministerie werd besloten tot een doorzoeking van het pand. Agenten doorzochten in de loop van de ochtend vervolgens de woning en troffen verschillende soorten (vuur)wapens aan. Uit onderzoek bleek dat het om nepvuurwapens ging. Het betrof nepwapens die niet van echte wapens te onderscheiden zijn. Verder werden een hoeveelheid hasj en andere soorten harddrugs (pillen) in beslag genomen. Beide verdachten zijn gehoord en op 15 juni in voorlopige vrijheid gesteld.

Wapens niet normaal

De politie maakt zich hard om zoveel mogelijk (vuur)wapens van straat te halen en schietpartijen te voorkomen. Meldingen van wapenbezit krijgen altijd de hoogste prioriteit. In onze samenleving zijn er helaas mensen die geen moeite hebben met het bezit en het gebruik van wapens in de openbare ruimte. Er vallen doden en gewonden bij schietincidenten. Daarnaast lopen omstanders risico of kunnen er onschuldige slachtoffers vallen. Elke vorm van acceptatie of tolerantie van bezit of gebruik van (vuur) wapens is bedreigend voor de veiligheid en leefbaarheid op straat. Het gaat niet alleen om de moeite die het feitelijk kost om een wapen te verwerven, bezitten of te gebruiken, maar ook om de gedachte erachter. Of het nu gaat om echte wapens, of om nepwapens die niet van echt te onderscheiden zijn. Vinden we het normaal om een wapen voor iemand anders thuis te bewaren? Vinden we het normaal dat de buurman met een wapen rondloopt op straat?

Melden helpt!

Heb jij het vermoeden dat iemand een wapen in zijn of haar bezit heeft? Bel direct met de politie.