Bij spoed: 112
Geen spoed: 0900-8844

Schietincidenten en meer in Bureau Rijnmond

Op zaterdag 15 mei werd op de loopbrug tussen winkelcentrum Zuidplein en het Ikazia ziekenhuis in Rotterdam geschoten. Het was op dat moment zeer druk en er brak paniek uit. Eén omstander raakte gewond door een kogel en het mag een wonder heten dat er niet meer gewonden zijn gevallen. De politie doet een oproep in Bureau Rijnmond, het regionaal opsporingsprogramma van politie en Openbaar Ministerie.

Zwijndrecht
Ruim 2 maanden eerder werd geschoten bij winkelcentrum Noord in Zwijndrecht. Daarbij raakte een 23 jarige man ernstig gewond. In deze oproep worden beelden van het incident getoond.

Beroving/vrijheidsbeneming
In de nacht van zaterdag 5- op zondag 6 juni, tussen 23.30-00.30 uur werd een man door 3 mannen in Barendrecht beroofd van zijn auto. De overvallers hebben de man mishandeld en hij werd in zijn eigen auto meegenomen. Met zijn pinpas is verschillende keren (onder andere) in Rotterdam gepind. De politie is onder andere op zoek naar getuigen van de mishandeling.

Mishandeling en een afpersing
Zondag 21 maart werd een conducteur van de RET mishandeld door een jongeman. Dit gebeurde op het Marconiplein in Rotterdam. De politie zoekt de dader en omdat die waarschijnlijk minderjarig is, wordt hij onherkenbaar getoond. Op deze wijze heeft hij de kans zich te melden bij de politie.

Vorige week gebeurde dat ook bij de verdachte van een afpersing in Rotterdam. Deze jongeman heeft zich echter nog niet gemeld en dus wordt hij aanstaande donderdag herkenbaar getoond.

Handgranaat
Vorige week deden we in dit programma een oproep over de handgranaat die op 22 februari werd aangetroffen voor een Antilliaanse supermarkt aan de Groene Hilledijk, nadat hij in december al door onbekenden was beschoten. Ironisch genoeg was hetzelfde pand uren voor de uitzending wéér doelwit van een aanslag. In de nacht van woensdag 9 op donderdag 10 juni, om ongeveer 02.15 uur, werd een brandbom achtergelaten en aangestoken.

Kringdans
Al twee keer eerder werd in Bureau Rijnmond aandacht gevraagd voor een ernstig misdrijf in Capelle aan den IJssel. De 55-jarige Knut werd in zijn woning aan de Kringdans met geweld om het leven gebracht. Ook deze week heeft het onderzoeksteam weer nieuwe vragen.

Bureau Rijnmond, donderdagmiddag rond 17.20 uur op RTV Rijnmond (herhaling elk half uur tot de volgende dag 17.00 uur).

Voor meer informatie en de afzonderlijke items kunt u terecht op www.politie.nl/bureaurijnmond en op de diverse sociale media.