Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Gewapende overval winkel Bijlmerplein

Gepubliceerd op:

Amsterdam - Op vrijdagochtend 18 juni hebben twee overvallers een elektronicawinkel op het Bijlmerplein overvallen en het aanwezige personeel bedreigd met vuurwapens. De recherche is op zoek naar getuigen.

Omstreeks 10:00 uur komt bij het Operationeel Centrum (Meldkamer) een melding binnen van een gewapende overval op een elektronicawinkel. Twee verdachten in donkere kleding lopen de winkel in en bedreigen het personeel met vuurwapens. Onder dreiging van de vuurwapens nemen de overvallers een geldbedrag en elektronica weg. Vervolgens vluchten ze op een fiets met de buit in de richting van de Claus van Amsbergenstraat.

Meerdere politie-eenheden zijn vrijwel direct ter plaatse en gaan, met assistentie van de politiehelikopter vanuit de lucht, op zoek naar de verdachten. De overvallers zijn vooralsnog niet aangetroffen. De omgeving is afgezet en medewerkers van de forensische opsporing en recherche zijn aanwezig en doen onderzoek.

Getuigenoproep

De recherche is op zoek naar camera- en/of beelden in de omgeving van het Bijlmerplein. Daarnaast wil de politie graag spreken met getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord op het moment van de overval? Of heeft u de dagen ervoor iets bijzonders gezien en daarover nog niet met de recherche gesproken? Neem dan contact op met 0900 8844 of anoniem via 0800 7000. Via onderstaande tipformulier kunt u ook beeldmateriaal of informatie delen met het onderzoeksteam.