Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Straatroof op een man in de Lorreinenstraat in Amersfoort

Gepubliceerd op:

Amersfoort - Vrijdagochtend 25 juni - rond 01:00 uur - vond er aan het Lorreinenplein in Amersfoort een straatroof plaats. Een 39-jarige man raakte hierbij gewond en liet zich hiervoor behandelen.

In de vroege ochtend van 25 juni kwam de 39-jarige man uit zijn auto gestapt, toen er drie mannen op hem af kwamen lopen uit de richting van het Koning Karelpad. Zij droegen allemaal een bivakmuts over hun gezicht. De voorste verdachte stapte op het slachtoffer af en spoot hierbij een bijtende vloeistof in zijn ogen. In een reactie sloeg het slachtoffer de dader in het gezicht en wist daarna weg te rennen. De verdachten rennen de man vervolgens achterna en trappen hem naar de grond. Er ontstond een vechtpartij waarbij het slachtoffer zich verdedigde en hard schreeuwde. Hiervan schrikken de verdachten en zij rennen vervolgens weg in de richting van de Elegaststraat.

Signalement
Alle drie de verdachten droegen donkere kleding en een bivakmuts over hun hoofd. Het viel op dat twee daders wat kleiner waren en dat één verdachte langer was met een tenger postuur.

Getuigenoproep
De recherche is op zoek naar getuigen die nog niet met de politie gesproken hebben en die iets kunnen vertellen over deze straatroof aan het Lorreinenplein in Amersfoort. Hebt u in de nacht van donderdag op vrijdag drie mannen zien lopen die voldoen aan dit signalement? Woont u in de omgeving van het Lorreinenplein en is u iets verdachts opgevallen? Woont u in de omgeving van het Lorreinenplein, Elegaststraat of Ros Beiaartpad en beschikt u over camerabeelden? Of zag of hoorde u iets opvallends? Deel deze informatie dan via 0800-6070 of vul het onderstaande tipformulier in. Via het tipformulier is het ook mogelijk om camerabeelden te delen. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.