Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Zeven aanhoudingen voor straatroven

Laatst gewijzigd op:

Amersfoort/Leusden/Veenendaal - De politie hield zeven verdachten aan die mogelijk een rol hebben gespeeld in twee straatroven van afgelopen najaar. De verdachten zijn tussen 15 en de 19 jaar oud.

Aanhouding verdachte handboeien daglicht close

Vorig jaar november werden twee mannen, los van elkaar, beroofd op dezelfde plek in Stoutenburg. Ook hun verhalen waren bijna identiek: ze hadden via internet afgesproken met een meisje. Eenmaal aangekomen op de afgesproken plek, werden ze overvallen door een groepje van een aantal jongens en een meisje. Ze werden bedreigd en geslagen door de jongens. Uiteindelijk gingen de verdachten er met waardevolle spullen vandoor. 

Aanhoudingen

De afgelopen tijd heeft de politie meerdere verdachten aan kunnen houden in verband met deze twee berovingen. Onder de verdachten zijn drie jonge mannen uit Leusden, van 15, 17 en 19 jaar oud. Twee verdachten komen uit Amersfoort; een meisje van 18 en een jongen van 17. Daarnaast zijn een 18-jarige jongen uit Veenendaal en een 17-jarige jongen uit Hooglanderveen aangehouden. Er wordt onderzocht welke rol deze verdachten hebben gespeeld in de straatroven.

Meld misdaad altijd!

Als u slachtoffer bent geworden van een soortgelijke straatroof overval, meld dit dan altijd. Het kan helpen om zaken in elkaar in verband te brengen en uiteindelijk op het juiste spoor te komen. U kunt altijd aangifte doen, ook achteraf.