Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Aanhouding na straatroof

Gepubliceerd op:

Zuid-Scharwoude - Donderdag rond 00.00 uur kreeg de politie melding van een straatroof onder bedreiging met vuurwapen op het Winterpad. Een 16-jarige jongeman uit Utrecht werd aangehouden. De politie zoekt getuigen van de straatroof.

Aanhouding politieagent embleem

De slachtoffers van de straatroof, een 18-jarige man en een 16-jarige jongeman uit Alkmaar, fietsten rond middennacht in het park aan het Geestmerambacht. Op het Winterpad worden ze gepasseerd door een scooter met twee personen. De passagier van de scooter stapte af en beroofde de fietsers van hun eigendommen onder bedreiging van een vuurwapen. De verdachten zijn vervolgens op de scooter vertrokken richting Alkmaar.

 

Politieagenten zagen twee personen die voldeden aan de rijrichting en het signalement van de verdachten. De personen reden met scooter het vakantiepark aan de Molengroet op. De scooter werd op het park teruggevonden en niet veel later kon een 16-jarige jongeman uit Utrecht aangehouden worden. De tweede verdachte werd niet aangetroffen. De recherche doet onderzoek en roept getuigen op die de straatroof hebben gezien.

 

Eén van de slachtoffers is tijdens de straatroof meerdere keren op het hoofd geslagen met het vuurwapen en moest vanwege een hoofdwond nagekeken worden door ambulancepersoneel.

 

Mensen die iets gezien hebben van de beroving kunnen contact opnemen met de politie. Dit kan via 0900-8844, via onderstaand tipformulier of via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). 

 

2021112476