Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie vraagt daders beroving zich te melden

Laatst gewijzigd op:

Nieuwegein - Maandag 21 juni rond 17.15 uur werd een jongen onder bedreiging met een steekwapen beroofd van een som contant geld. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt de daders zich te melden. Daarmee kunnen zij voorkomen dat beelden van de beroving getoond worden.

foto aangifte

Het slachtoffer, een 16-jarige jongen uit Den Bosch, had via social media een afspraak gemaakt om een scooter te kopen, en was op het afgesproken tijdstip bij de tramhalte Wijkersloot. Daar werd hij gewenkt door een jongen, die met hem naar de parkeerplaats achter de tramhalte liep om naar de scooter te kijken. De vriend die met het slachtoffer mee was, werd verteld dat hij moest wachten bij een tramhalte om de hoek. Op de parkeerplaats bedreigde de verdachte het slachtoffer met een steekwapen en er kwamen nog twee jongens tevoorschijn uit de bosjes die ook allebei een steekwapen bij zich hadden.  Ze namen onder bedreiging het geld van de jongen af en gingen ervandoor richting het Marisplantsoen. Het opgegeven signalement is drie donkergetinte jongens allen in het donker gekleed, één had een muts, een gouden oorbel en een grijze joggingsbroek aan.

Camerabeelden beschikbaar

Het slachtoffer belde gelijk de politie, en de agenten die kwamen, zochten naar de drie daders. Zij werden niet gevonden. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt getuigen en mensen die weten wie de daders zijn, om contact op te nemen via onderstaand tipformulier of via 0900-8844. Nog beter is het als de daders zichzelf melden. De politie heeft camerabeelden van hen, en wil graag voorkomen dat die in (regionale) opsporingsprogramma’s getoond moeten worden.